Ανακοίνωση για την υπόθεση της Ηριάννας

Η υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. έχει πάρει έντονες διαστάσεις εξαιτίας της εξόφθαλμης αδικίας σε βάρος της.

Η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση με μοναδικά στοιχεία ένα ανεπαρκές δείγμα DNA και μια κατασκευασμένη κατάθεση «μάρτυρα», ο οποίος όχι μόνο δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο, αλλά ούτε και στη συνέχεια της δικογραφίας. Η βαριά καταδικαστική απόφαση που της αποδόθηκε στηρίχτηκε κατά βάση στη σχέση της με τον Κ.Π., ο οποίος πριν από έξι χρόνια κατηγορήθηκε, δικάστηκε και αθωώθηκε οριστικά και αμετάκλητα από τα δικά τους δικαστήρια για την κατηγορία της συμμετοχής στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ).

Είναι ολοφάνερο ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και σε αυτή, η Αντιτρομοκρατική στήνει αυθαίρετες κατηγορίες, με μοναδικό σκοπό τη φίμωση, τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία. Στον αντίποδα, τις τελευταίες βδομάδες έχει αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης, που με πολύμορφες δράσεις απαιτεί την άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας.

Ως Αυτοοργανωμένο Σχήμα Καθηγητών (ΑΣΚ) θεωρούμε αυτονόητη την αλληλεγγύη μας σε όσες και όσους αποφασίζουν να αποκαλύψουν τις στημένες κατηγορίες της αστικής δικαιοσύνης. Στη θέση της Ηριάννας θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε και οποιοσδήποτε από εμάς.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ :

14 ΙΟΥΛΗ στις 7μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

17 ΙΟΥΛΗ στις 9πμ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ